Suwir Cakalang Sambal Jeruk

By: greenypink

Jun 22 2010

Category: seafood & ikan

Leave a comment

Aperture:f/3.3
Focal Length:6.3mm
ISO:1600
Shutter:1/20 sec
Camera:COOLPIX S51c

Bahan-bahan:

½ kg daging ikan Cakalang/Tuna

5 lembar Daun jeruk, cincang halus

1 sdt Merica bubuk

Sambal:

10 Cabe Merah

½  buah Tomat

4 Bawang Merah

3 Bawang Putih

Garam

Gula

Minyak

Cara membuat:

  1. Goreng daging ikan hingga matang, sisihkan.
  2. Suwir daging ikan goreng yang sudah dingin, sisihkan.
  3. Tumis bahan sambal yang sudah dihaluskan lalu masukkan daun jeruk dan masak sampai harum dan sambal matang.
  4. Terakhir masukkan suwiran daging ikan ke dalam sambal, dan aduk rata sampai semua bagian ikan tercampur dengan sambal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: